Nysse Mobiilin käyttöehdot 

Päivitetty 30.12.2020 

 

Nysse Mobiilissa voit ostaa Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen matkalippuja sekä käyttää reittiopasta. Liput kelpaavat Nyssen liikennevälineissä ja maksuvyöhykkeillä. Kaikki Nysse Mobiilin liput toimivat puhelimessa eli ne eivät lataudu Nysse-kortille. 

  

Lippu tulee voimaan heti hyväksytyn ostotapahtuman jälkeen. Varmista, että lippu on puhelimessasi ennen liikennevälineeseen nousua ja että puhelimesi kello on oikeassa ajassa. Matkustaessasi QR-koodi luetaan lukijalaitteella liikennevälineeseen noustessa. Tarvittaessa näytä voimassa oleva lippu kuljettajalle tai tarkastajalle. 

  

Maksaminen tapahtuu Visa- tai Mastercard-maksukortilla (debit tai credit), jossa on aktivoituna verkkomaksuominaisuus, tai mobiilimaksulla, jolloin maksu veloitetaan puhelinlaskulla. Mobiilimaksua käyttäessä laitteen Wi-Fi tulee olla poissa käytöstä. 

  

Lipun ostossa saldon tulee riittää koko lipun maksamiseen. Jos käytät mobiilimaksua, operaattorit välittävät matkapuhelinnumerosi laskutusta varten. Mobiilimaksulla voit ostaa kerta- ja vuorokausilippuja operaattorien asettamien kerta- ja kuukausirajojen puitteissa. 

  

Sovellus tunnistaa sinut ja tarjoaa tallentamasi maksukortit maksaessasi tuotetta. Tallennettuja tietoja ovat maksukortin numero ja viimeinen voimassaolopäivä. Sovellukseen ei tallenneta maksukorttiin liittyviä tietoja. 

  

Ostokuittisi ovat nähtävissä nyssemobiili.fi -palvelussa. 

Lipun ostoa ei voi perua. Tarkista ennen maksun vahvistamista valitsemasi vyöhykkeet ja asiakasryhmä. Huomaa, että ostettu lippu on voimassa heti. Et siis voi ostaa seuraavaa lippua odottamaan, vaan osto kannattaa tehdä vasta vanhan loppumisen jälkeen, ellet tarvitse uutta lippua heti esim. eri vyöhykkeiden takia. 

  

Lipulla voi matkustaa rajattomasti lipussa näkyvän voimassaoloajan, sillä vyöhykevälillä, jolle lippu on hankittu. Lipulla voi vaihtaa toiseen liikennevälineeseen sen voimassaoloaikana. 

  

Kun lipun voimassaolo päättyy, saat matkustaa matkan loppuun lipun voimassaolovyöhykkeillä, mutta vaihtoa ei enää sallita. 

  

Jos puhelimen kello on väärässä ajassa tai sovellus on suljettu, eikä puhelimella ole verkkoyhteyttä, ajan tasalla olevaa lippua ei voida näyttää. Tällöin lippu ei kelpaa. 

  

Palveluun rekisteröityminen kannattaa, sillä mikäli puhelin vaihtuu, rikkoutuu, varastetaan tai katoaa, se mahdollistaa voimassa olevan kausilipun siirron uuteen puhelimeen.  

Lisäksi rekisteröitymistä edellytetään, jos ostat esimerkiksi opiskelijan 30 vuorokauden lipun. 30 vuorokauden lipun voi siirtää uuteen puhelimeen maksimissaan 5 kertaa. 

  

Opiskelijalipun osto onnistuu, jos: 

·         Olet 17-vuotta täyttänyt ja opiskelet ammattiin/tutkintoon (tiedot Opintopolussa) 

·         Olet hakenut opintosuoritustesi linkin Opintopolusta (vahva tunnistautuminen), jonka jälkeen voit ostaa opiskelijalippuja maksimissaan seuraavan vuoden elokuun loppuun, mikäli opiskelusi jatkuvat yli vuoden ilman uutta opiskelutietojen hakua  

·         Lippu on henkilökohtainen (varaudu todistamaan henkilöllisyytesi), erillistä yölisää ei peritä 

 

Lisätietoa Tampereen seudun joukkoliikenteen opiskelija-alennuksista: 

https://www.nysse.fi/liput-ja-hinnat/opiskelijat.html 

Nysse Mobiilin ohje

https://www.nysse.fi/nysse-mobiili-ohje.html 

 

Nysse Mobiili on osa valtakunnallista joukkoliikenneviranomaisten yhteistä Waltti-järjestelmää. Nysse Mobiilin asiakastiedot tallentuvat Waltin verkkokauppapalvelun asiakasrekisteriin (kauppa.waltti.fi). Asiakkaista muodostuu palveluun ja sen taustalla oleviin osajärjestelmiin EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen henkilörekisteri, jossa rekisterinpitäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy. 

  

Sinun tulee hyväksyä kulloinkin voimassa olevat käyttöehdot sekä TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (Waltin) palvelun että ostettujen lippujen Tampereen seudun joukkoliikenteen osalta. Voit tarkastaa palveluun liittyvät käyttöehdot mobiilisovelluksen asetukset-välilehden kautta. 

Tampereen seudun joukkoliikenteen käyttöehdot: 

https://www.nysse.fi/tietoa/ehdot-ja-rekisteriselosteet.html 

  

Sujuvaa matkaa Nysse Mobiilin kanssa!